10/09/2024- Na het succes van Rocco Forte House in Rome heeft de luxe hotelgroep Rocco Forte zopas ook elf appartementen voor reizigers onthuld aan de prestigieuze Via Manzoni in Milaan. 

Rocco Forte House Milaan – goed voor 11 exclusieve appartementen- ligt in het centrum van Milaan’s levendige modewijk. De appartementen zijn ontworpen om gasten de charme van de stad te laten ervaren, terwijl ze een eigentijdse maar tijdloze Italiaanse stijl bieden. Elk appartement biedt haar gasten voortaan een buitengewone combinatie van luxe, privacy en persoonlijke service en kijkt uit op een traditionele Milanese binnenplaats.

 

Het 19e-eeuwse palazzo, dat uitkijkt over de prestigieuze Via della Spiga, heeft origineel stucwerk, plafonds met fresco’s en antiek meubilair op de Noble Floor – een weerspiegeling van het rijke verleden van de stad. Grote glazen ramen en terrassen kenmerken daarentegen de meer eigentijdse stijl van de appartementen op de bovenste verdieping.
De appartementen zijn vernoemd naar vier van de meest emblematische gebieden in het centrum van Milaan, waardoor deze bestemming een ongeëvenaard referentiepunt is op het gebied van wereldwijde stijl: Brera, Duomo, Isola en Tortona.
Naast hun unieke design beschikken de woningen over service, een conciërge, valet parking, een toegewijde chef-kok en een fitnessruimte die gereserveerd is voor gasten.

 

“We zijn verheugd om Rocco Forte House Milaan te openen, waarmee we een nieuw concept introduceren in de stad dat de intimiteit van een privéwoning combineert met de service waar Rocco Forte Hotels bekend om staat” aldus Charles Forte, Directeur Ontwikkeling en Nieuwe Aankopen, die al vier generaties actief is in de luxe hotelsector van het Forte familiebedrijf. “Na het grote succes van Rocco Forte House Rome, en als antwoord op de vraag van de markt naar een residentiële levensstijl, bieden de één-, twee- en driekamerappartementen gasten de mogelijkheid om privacy prioriteit te geven zonder afbreuk te doen aan hun ervaring.”

Rocco Forte Hotels is een verzameling van 14 individuele hotels, resorts, residenties en villa’s. Alle hotels zijn monumenten, oud en nieuw, gevestigd in prachtige gebouwen op uitzonderlijke locaties. Volgend jaar opent de keten nog een 2e project in Milaan en één aan de Costa Smeralda in Sardinië.

Foto’s @ Rocco Forte Pressroom